T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Şehit Özer Salik İlkokulu

TEMİZ OKULU GENEL TALİMATNAME 2022

OKUL GENEL TALİMATI

  1. Tüm çalışanlar ve ziyaretçiler maskeli olarak okul/kurumlara giriş yapacaktır.
  2. Zorunlu olmadıkça kuruma veli, ziyaretçi, misafir kabul edilmeyecektir. Kabul durumunda "Ziyaretçi ve Tedarikçi Taahhüt Formu" imzalatılacaktır.
  3. Tüm çalışan, veli, ziyaretçi ve şüphelenilen öğrencilerin vücut sıcaklığı ölçülecek ve HES Kodu kontrolü yapılacaktır. Bakanlık genelgesine uygun olarak 38 0C ve üzeri ateşi tespit edilen ya da HES kodu "Riskli" görünenlerin okula girişi mümkün olmayacaktır.
  4. Yüksek ateş tespiti halinde, karantina odasında veya belirlenmiş benzeri bir alanda izolasyon sağlanarak derhal 112 ya da 184 aranacaktır.
  5. Girişlerde el dezenfektanı bulundurularak kullanılması sağlanacaktır. El hijyeni kurallarının uygulanması sağlanacaktır. (İlgili eğitimler ve bilgilendirmeler yapılacaktır.)
  6. Kuruluş içinde hijyen ve sanitasyon kaynaklı salgın hastalık için alınmış genel tedbirlere uygun hareket edilmesi sağlanacaktır. (İlgili eğitimler ve bilgilendirmeler yapılacaktır.)
  7. Tüm alan ve ortamlarda (Derslik, ofis, kütüphane, yemekhane, pansiyon, tuvalet, asansör, mescit vb.) sosyal mesafenin korunması konusunda belirtilen tüm kural ve uyarılara uygun davranılacaktır. İlgili yer işaretlemeleri, afiş ve posterler asılacak ve güncel durumda tutulacaktır.)
  8. İlgili personele, uygun kişisel koruyucu donanım kullanması sağlanacaktır. Kullanımı periyodik olarak kontrol edilecektir.
  9. Uygun temizlik ve dezenfektasyon işlemlerinin yapılması sağlanacaktır.
  10. Okulun çeşitli alanlarında bulunan ve "Tıbbı Atık Kutusu" olarak işaretlenen, elle temas edilmeden açılan pedallı ya da sensörlü, çöp kutularına sadece maske, eldiven vb. tıbbi atık durumunda olan atıklar atılacaktır. Diğer atıklar diğer çöp kutularına atılabilecektir.
  11. Solunum hijyeni ve öksürük/hapşırık adabına uyulması sağlanacaktır. (İlgili eğitimler ve bilgilendirmeler yapılacaktır.) Hapşırma, öksürme veya burun akıntısını silmek ve burnu temizlemek (sümkürmek) için tek kullanımlık mendil kullanılacaktır. Mendil en yakın atık kumbarasına elle temas edilmeden (açılabilir-kapanabilir pedallı, sensörlü vb.) atılacaktır.
  12. İdareci, öğretmen, öğrenci ve diğer tüm personel salgın hastalıkların bulaşmasına yönelik eğitimlere eksiksiz olarak katılım sağlayacaktır. (Kayıtlar gerektiğinde denetim amaçlı muhafaza edilecektir.)
  13. Kapalı ve açık alanlarda, atıkların bertaraf edilmesi için yetkili kurumların ve yerel otoritelerin talimatlarına uyulacaktır. Tıbbi atıkların değerlendirilmesinde ilgili yönetmelikler çerçevesinde hareket edilmelidir. (Atık Yönetimi Talimatına uygun hareket edilecektir.)
  14. Tüm alan ve ortamlarda (Derslik, ofis, kütüphane, yemekhane, pansiyon, tuvalet, asansör, mescit vb.) periyodik olarak havalandırma yapılacaktır.
  15. Tüm alan ve ortamlarda (Derslik, ofis, kütüphane, yemekhane, pansiyon, tuvalet, asansör, mescit vb.) uyarı levhaları ile belirtilen kişi sınırlamasına dikkat edilecektir.
  16. Tüm alan ve ortamlar için hazırlanan talimatlara eksiksiz uyulacaktır.
  17. Mümkün olduğu kadar ara dinlenmelerde ya da çalışma olmadığı zamanlarda tüm alanlar için "Temizlik ve Dezenfeksiyon talimatı" na uygun olarak temizlik işlemi gerçekleştirilecektir.
  18. Kullanılan su sebillerinin kullanımında mümkün olacak en az temas ile kullanım yapılmalıdır. Kullanım öncesi mutlaka ellerin yıkanması ya da dezenfekte edilmesi için yapılan yazılı, görsel ve sözlü uyarılara uyulmalıdır.
  19. Tek kullanımlık su kapları veya bireysel su mataraları ile kullanılmalıdır. Mümkün oldukça gıda ve su tüketimi açık alanda yapılmalıdır.

 

 

Abdullah GÖKSU

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2022 - Güncelleme: 03.12.2022 11:40 - Görüntülenme: 152
  Beğen | 0  kişi beğendi